Raventos i Blanc - tre mousserende skatte – når kun det bedste er godt nok"
Gaven indeholder:
Blanc de Blancs, Conca del Riu Anoia, er lavet på 50% Xarel.lo, 30% Macabeo, 15% Parellada og 5% Malvasia de Sitges fra vinmarkerne La Plana og La Barbera (druesammensætningen kan variere en smule fra årgang til årgang). Malvasia de Sitges er en nyhed i 2020-druesammensætningen for Blanc de Blancs, og er en yderst sjælden, gammel druesort i Catalonien. De 1,5 ha., som findes i vinmarken La Plana, og som man troede var almindelig Malvasia, har ved nærmere analyse vist sig at være af denne sjældne underart! På disse vinmarker er de parceller, som producerer druer til mousserende vine, beskåret efter Gobelet-systemet, som giver planten en større solpåvirkning. Det giver en større fotosyntese og sikrer en optimal modning. Vinstokkene til denne vin er plantet mellem 1969 og 2000 og dyrkes biodynamisk. Blanc de Blancs Brut er en meget klassisk tør mousserende med meget aromatiske frugt- og blomsteraromaer i duften, en flot struktur i smagen og masser af charme og kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget anvendelig vin, både serveret alene eller sammen med lette skaldyrs- eller fiskeretter.
Raventos i Blanc - tre mousserende skatte – når kun det bedste er godt nok"
Gaven indeholder:
Blanc de Blancs, Conca del Riu Anoia, er lavet på 50% Xarel.lo, 30% Macabeo, 15% Parellada og 5% Malvasia de Sitges fra vinmarkerne La Plana og La Barbera (druesammensætningen kan variere en smule fra årgang til årgang). Malvasia de Sitges er en nyhed i 2020-druesammensætningen for Blanc de Blancs, og er en yderst sjælden, gammel druesort i Catalonien. De 1,5 ha., som findes i vinmarken La Plana, og som man troede var almindelig Malvasia, har ved nærmere analyse vist sig at være af denne sjældne underart! På disse vinmarker er de parceller, som producerer druer til mousserende vine, beskåret efter Gobelet-systemet, som giver planten en større solpåvirkning. Det giver en større fotosyntese og sikrer en optimal modning. Vinstokkene til denne vin er plantet mellem 1969 og 2000 og dyrkes biodynamisk. Blanc de Blancs Brut er en meget klassisk tør mousserende med meget aromatiske frugt- og blomsteraromaer i duften, en flot struktur i smagen og masser af charme og kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget anvendelig vin, både serveret alene eller sammen med lette skaldyrs- eller fiskeretter.
De Nit Rosé, Conca del Riu Anoia, er lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo (40%), Macabeo (39%), Parellada (15%) og Monastrell (Mourvèdre) (6%) fra vinmarkerne El Llac, La Plana, La Barbera, El Viader og El Prat, plantet fra 1969 til 2000. Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter en separat gæring for hver druesort (med druernes egne gærceller) blev de forskellige ”basisvine” modnet i 6 måneder på deres ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter sammenstukket. Den flotte roséfarve opnås ved at lade det røde skind fra druen Monastrell være med i nogle få timer, inden den første gæring. Anden gæringen på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken varede i 18 måneder. De Nit Rosé har en flot elegant, sart pink-orange farve. I duften finder man toner af citrusfrugter, wienerbrød og hasselnødder. I smagen er den frisk og sprød, med en god balance mellem tørheden og frugten og god kompleksitet i eftersmagen, igen med sarte toner af citrusfrugter, sydlandske krydderurter samt lidt vanilje og ristede mandler. Det er en meget elegant og festlig mousserende rosé, både serveret alene eller sammen med skaldyr- eller fiskeretter.
De la Finca 2021, Conca del Riu Anoia, er lavet på 60% Xarel.lo, 30% Macabeo og 10% Parellada. Xarel.lo kommer fra marken Mirador del Serral, hvor vinstokkene er plantet i 1964, mens Macabeo (plantet i 1994) og Parellada (plantet ligeledes i 1994) kommer fra La Barbera. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden presning. Efter gæringen bliver ”basisvinen” modnet i 6 måneder på sit ”lie” (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret i 30 mdr. på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Der tilsættes ingen sukkerlikør efter degorgering, og vinen er derfor i den tørre ende.